Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Постачання до РФ товарів, які використовувалися підприємствами оборонно-промислового комплексу країни-агресора – підозрюється підприємець з Харкова

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора засновнику та директору комерційних структур у Харкові повідомлено про підозру у порушенні порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають експортному контролю (ст. 333 КК України).

За даними слідства, з 2014 року підозрюваний налагодив протиправну схему постачання до РФ товарів подвійного призначення, які підлягають обов’язковому державному експортному контролю. Здійснювалося це в обхід санкцій РНБО через так звані «фірми-прокладки», директором та власником яких він є.

В рамках оборонних та державних контрактів Російської Федерації ці товари постачались до підприємств оборонно-промислового комплексу країни-агресора. В тому числі в рамках російських проектів вони були поставлені для атомних суден.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння кримінального правопорушення.

Заходи з викриття здійснювали співробітники Департаменту контррозвідки захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.