Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Поширював листівки з символікою комуністичного режиму – киянину повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактом поширення комуністичної символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

За даними слідства, киянин за грошову винагороду роздрукував партію агітаційних листівок із пропагандою комуністичної ідеології та забороненою символікою. Він розклеював ці листівки в публічних місцях. Під час їх поширення його затримали правоохоронці.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено надруковані листівки з агітацією, мобільний телефон з листуванням щодо їх поширення, банківську картку, на яку він отримував винагороду.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві та кіберфахівцями ГУ СБУ у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, допоки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.