Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Переправляв військовозобов’язаних за кордон – викрито мешканця Одеської області

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю Одеської області за фактом сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, група осіб налагодила схему, за якою військовозобов’язаних громадян України призовного віку за грошову винагороду незаконно переправляли через держаний кордон України до Республіки Молдова. Учасники схеми пропонували свої послуги, використовуючи мессенджер «Telegram». Також вони надавали транспортні засоби для перевезення таких осіб через пункти пропуску.

Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України, саме в той момент, коли він транспортував на власному автомобілі двох громадян України до державного кордону в напрямку пункту міжнародного пропуску «Кучурган».

В одного громадянина було при собі 4000 дол США, а в іншого – 5000 дол США. Кошти вони мали передати після перетину кордону заздалегідь обумовленій особі.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Операцію з викриття провели слідчі СУ ГУ НП в Миколаївській області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та головним відділом внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби України за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.