Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Оприлюднював дані про вогневі позиції та дислокацію ЗСУ – судитимуть мешканця Бахмута

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Бахмута за незаконне поширення інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні-липні 2022 року чоловік через власний акаунт поширював в одному з месенджерів інформацію щодо розташування вогневих позицій та місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України на певних ділянках території Донецької області. Зокрема, обвинувачений розміщував текстові повідомлення та скриншоти Google Мaps із власноруч відміченими локаціями.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.