Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолила відділення пенсійного фонду у Вовчанську під час окупації – викрито місцеву жительку

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури жительці Вовчанська повідомлено про підозру у колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації територій Харківщини підозрювана співпрацювала з ворогом. Наказом так званого «очільника» незаконної «Временной гражданской администрации Харьковской области» жінку було призначено на посаду «и.о. начальника отделения (управления) пенсионного фонда Волчанского района Харьковской области».

На цій посаді підозрювана займалась набором нових співробітників, контролювала роботу підлеглих, забезпечувала обробку заяв від пенсіонерів щодо виплат грошової допомоги, засвідчувала довідки-замінники втрачених пенсійних посвідчень, а також подавала звітність щодо діяльності підрозділу до окупаційної адміністрації.

За клопотанням прокурорів підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.