Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обіцяли оформити як водіїв благодійної організації – на Львівщині викрито схему виїзду військовозобов’язаних за кордон

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито схему виїзду чоловіків, які підлягають мобілізації до лав ЗСУ, за кордон. Її налагодив мешканець Львівщини – директор благодійної організації у Львові.

За даними слідства, чоловік за 2000 доларів США обіцяв посприяти в організації виїзду за межі держави двом військовозобов’язаним. Їх мали оформити як водіїв благодійної організації з подальшим внесенням даних до інформаційної бази даних «Шлях», що дозволяло б чоловікам безперешкодно перетнути кордон України. Також у цю суму входило вироблення для клієнтів всіх необхідних супровідних документів.

Правоохоронці затримали директора благодійної організації у порядку ст. 208 КПК України після одержання обумовленої суми. Наразі йому повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах третіх осіб, поєднаному з вимаганням (ч. 4 ст. 368-3 КК України). Також чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.