Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Намагався без дозволу матері вивезти двох малолітніх дітей за кордон –повідомлено про підозру іноземцю

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру іноземцю, який намагався незаконно переправити двох дітей через державний кордон України (ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний намагався незаконно переправити власних дітей віком 5 та 7 років через кордон. Він придбав квитки на літак для себе та дітей. Усвідомлюючи, що мати не надасть згоду на їх вивезення за межі країни, іноземець звернувся до знайомого з проханням посприяти в отриманні у територіальних органах опіки та піклування довідки, яка надає право на виїзд дітей за кордон без згоди одного з батьків. За це він обіцяв надати йому 1500 доларів США.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Також вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за фактом надання неправомірної вигоди з метою впливу на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч. 1 ст. 369-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу управління по боротьбі з тероризмом Департаменту захисту національної державності СБУ.