Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті за незаконне переправлення через кордон військовозобов’язаних судитимуть трьох осіб

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох членів організованої групи за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що один з членів групи займався пошуком клієнтів, а двоє інших знаходили для них місця тимчасового розміщення та перевозили до прикордонних територій. Далі чоловіки мали перетнути кордон зі Словаччиною поза офіційними пунктами пропуску.

За свої послуги обвинувачені групи отримували від 4500 дол США з особи. За період з березня по квітень задокументовано три спроби організації незаконного перетину кордону за грошову винагороду 20 500 дол США. Жодному з військовозобов’язаних не вдалося перетнути кордон покинути межі держави, їх викривали прикордонники. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.