Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті викрито схему продажу автомобілів, завезених під видом гуманітарної допомоги

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру місцевому жителю у продажі товарів гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив схему продажу транспортних засобів, ввезених в Україну на пільгових умовах під видом гуманітарної допомоги. У документах зазначалося, що позашляховики мала одержати громадська організація та передати на потреби територіальної оборони Києва. Замість того, щоб доправити автомобілі військовослужбовцям, чоловік намагався реалізувати їх на одному з автомайданчиків в області. Крім того, розмістив оголошення і на спеціалізованому сайті.

Одразу після продажу двох авто чоловіка викрили правоохоронці. У нього вилучили грошові кошти та автомобілі «Nissan» та «Suzuki», вирішується питання щодо накладення на них арешту. Оціночна вартість транспортних засобів становить 434 тис грн.

Наразі підозрюваному вже вручили клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Подальше досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції №1 Ужгородського райуправління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.