Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Закарпатті до 9 років за ґратами засуджено чоловіка за зберігання партії кокаїну на понад 1 млн грн

За публічного обвинувачення Мукачівської окружної прокуратури жителя Києва засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, незаконне придбання та зберігання з метою збуту психотропних речовин, а також наркотиків і прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України).

У суді прокурор довів, що обвинувачений зберігав і перевозив в автомобілі пістолет із патронами без відповідного дозволу, а також наркотичні речовини. На початку березня 2022 року в автівці виявили десятки пакетиків із кокаїном загальною вагою понад 170 г, канабіс і метамфетамін, а також пакетики із псевдоефедрином.

Чоловік визнав свою вину лише частково. У судовому засіданні він розповів, що наркотики тримав у себе вдома в Києві, звідки привіз на Закарпаття 24 лютого 2022 року. При цьому мотиву збувати «товар» нібито не мав, а зберігав його для власних потреб. Вартість лише кокаїну на чорному ринку оцінюють у понад 1 млн грн.