Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині припинили діяльність осіб, які незаконно виготовляли неякісне пальне

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури чотирьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру за фактом незаконного виготовлення та збуту пального в промислових масштабах (ч. 3 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, підозрювані, скориставшись високим попитом на пальне, налагодили в м. Лебедин незаконне виготовлення дизельного палива і бензину в промислових масштабах. Збут незаконно виготовленого пального здійснювали суб’єктам господарювання та громадянам. Відповідно до висновків експертів, незаконно виготовлене цими особами дизельне паливо та бензин вкрай низької якості і за своїми фізико-хімічними показниками не відповідають вимогам Державних стандартів України за фракційним складом, вмістом бензолу та показниками детонаційної стійкості.

В ході розслідування вилучено обладнання для виготовлення пального вартістю 4,7 млн грн та майже 600 тис літрів незаконно виготовленого бензину і дизпалива.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Сумській області за матеріалами та оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Сумській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.