Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині судитимуть колишнього українського митника за колабораціонізм

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Луганщини, якому інкримінують колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що колишній старший державний інспектор одного з митних постів ДМС Луганської митниці в умовах повномасштабного вторгнення добровільно погодився співпрацювати з представниками окупаційної влади.

Він пройшов «професійну» підготовку та у червні 2022 року обійняв посаду у незаконному правоохоронному органі - так званому «Державному митному комітеті ЛНР».

Колишній український митних здійснює оформлення та пропуск товарів і транспортних засобів з РФ на тимчасово окуповану територію Луганської області та у зворотному напрямку. Також він складає протоколи про адміністративні правопорушення.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.