Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Одещині судитимуть жінку, яка для виїзду закордон військовозобов’язаних видавала їх за піклувальників свого сина

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно одеситки за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України з використанням неповнолітнього, над яким у неї встановлене піклування (ч. 3 ст. 332, ч.ч. 2, 3 ст. 149 КК України).

Слідством встановлено, що громадянка налагодила схему перетину кордону військовозобов’язаними особами. За 1500 дол США вона надавала чоловікам підроблені документи про піклування над її 15-річним прийомним сином та забезпечувала перетин держкордону разом з підлітком. 

За цією схемою вона встигла організувати переправлення за кордон чотирьох чоловіків, що підлягали призову на військову службу.

За клопотанням прокурорів рішення про встановлення піклування обвинуваченої над підлітком органом місцевого самоврядування скасовано, хлопця передано близьким родичам.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Білгород-Дністровського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління міграційної поліції ГУНП в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.