Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині чотирьом колаборантам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури та Криворізької південної окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом громадянам у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України мешканці м. Кам’янське та м. Кривого Рогу неодноразово заперечували збройну агресію РФ та підтримували дії влади держави-окупанта.
Один із чоловіків записав і розмістив на власній сторінці у соціальній мережі відеозвернення, де закликав підтримувати рішення держави- агресора щодо окупації території України.

Інший, використовуючи акаунт у забороненій соцмережі, поширював антиукраїнські дописи.

Також викрито двох чоловіків, які, перебуваючи у громадському місті, публічно підтримували збройну агресію РФ проти України та закликали містян до співпраці з окупаційними військами.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.