Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Майже 10 років вчиняв злочини проти статевої свободи та недоторканості чотирьох малолітніх дівчат – судитимуть жителя Сумщини

Сумська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя Сумського району за фактами задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням безпорадного стану малолітніх, примушування до вступу в статевий зв'язок, вимагання коштів, зберігання дитячої порнографії та розбещення неповнолітніх (ч. 2 та ч. 3 ст. 153 (в редакції 2010 р.), ч. 3 ст. 154, ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 301-1, ч. 2 ст. 156 КК України).

Слідством встановлено, що у 2013 році приватний підприємець, діяльність якого пов’язана з наданням розважальних послуг дітям у Сумах, через соцмережу обманним шляхом отримав відверті фото 13-річної дівчинки. Після цього він почав шантажувати її тим, що оприлюднить ці знімки. Психологічний шантаж та тиск продовжувалися декілька днів, а коли чоловік зрозумів, що дитина доведена до відчаю, запропонував її зустрітись. Під час зустрічі він змусив її вступити з ним у статевий зв'язок. Упродовж наступних 9 років чоловік періодично зустрічався з дівчинкою та вчиняв з нею дії сексуального характеру. Їхні зустрічі він часто знімав на телефон. Коли дівчина подорослішала, вона відмовилась від зустрічей з чоловіком, проте він почав знову шантажувати її оприлюдненням фото та відео. За знищення компрометуючих матеріалів він вимагав у неї 1000 доларів США. Дівчина звернулась у поліцію.

У ході слідства були встановлені ще три дитини, які постраждали від дій обвинуваченого. З ними він також знайомився в соцмережі, потім шантажував та роками вчиняв сексуальні злочини. Найменшій на час вчинення злочинів у 2012 році було 11 років, а найстаршій – 14 років.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.