Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Львівському експравоохоронцю загрожує довічне позбавлення волі за злочини, вчинені на Рівненщині

Рівненська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно наразі вже колишнього львівського спецпризначенця, якому інкримінують умисне вбивство з корисливих мотивів, розбій, незаконне поводження зі зброєю, зберігання і перевезення наркотичних засобів, захоплення заручниці та незаконне заволодіння транспортним засобом (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 147, ч. 3 ст. 289 КК України).

Слідством встановлено, що 19 липня 2022 року чоловік вчинив розбійний напад на пункт обміну валюти в одному з маркетів Рівного, захопивши в заручниці продавчиню сусіднього магазину. Завадити злочину намагався рівнянин, тоді поліцейський кілька разів вистрілив у чоловіка зі зброї, на яку не мав дозволу. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події. Нападник втік на позашляховику. По дорозі він заїхав на АЗС, де заправив автомобіль, але не розрахувався за пальне.

Пізніше це авто на стаціонарному пості поліції в с. Опарипси Дубенського району зупинили патрульні поліцейські. Під час огляду у правоохоронця виявили наркотики. Крім того, слідством встановлено, що напередодні цих подій обвинувачений незаконно заволодів у м. Рівному транспортним засобом.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, за супроводу оперативних підрозділів ТУ ДБР, ГУ НП в області та Рівненського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.