Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До довічного ув’язнення засуджено чоловіка на Житомирщині за жорстоке вбивство двох жінок

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури місцевого жителя засуджено до довічного ув’язнення за умисне вбивство двох осіб, одне з яких вчинене з особливою жорстокістю (п. п. 1,4 ч. 2 ст. 115 КК України). 

Прокурори у суді довели, що у лютому 2019 року молодий чоловік напав на матір своєї колишньої дівчини у дворі її будинку з цвяходером та заподіяв смертельних побоїв. Коли на крик матері про допомогу вибігла донька, чоловік кинувся з цвяходером на неї, поранив, а потім заніс у будинок, де ножем завдав десяток смертельних ударів, перерізавши горло. Після цього, намагаючись приховати сліди злочину, замкнув двері будинку, а тіло жінки у дворі прикрив уламками будівельних матеріалів. За викликом сусідів, які чули крики, приїхали правоохоронці. Побачивши їх, засуджений втік та декілька днів переховувався, був оголошений у розшук. Невдовзі його затримали та помістили під варту. 

В особистих стосунках з дівчиною засуджений неодноразово проявляв стосовно неї фізичне та моральне насильство. Після припинення стосунків дівчина збиралася виїхати з міста. Через ревнощі чоловік вирішив позбавити її життя.  Про свої наміри, а також дії вже після злочину, зокрема як легко втік від поліції, він писав у листах. 

Свою вину засуджений не визнав, намагався нав’язати суду версію про те, що на місці злочину нібито бачив якогось чоловіка. Однак на підставі наданих прокурорами беззаперечних доказів, зокрема вилученого у нього одягу зі слідами крові вбитих і висновків трасологічної, імонологічної та молекулярно-генетичних експертиз суд визнав чоловіка винним.