Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років ув’язнення засуджено жителя Одещини за участь у бойових діях проти ЗСУ в складі «ДНР»

За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду місцевого жителя засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори в суді довели, що чоловік на початку 2015 року виїхав з Одещини до Донецької області, де вступив до незаконного збройного формування «козача національна гвардія всевеликого війська донського ДНР» під позивним «Шрек». В складі розвідувального підрозділу чоловік брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України на території Донецької області. Також засуджений вербував та залучав до участі в збройному конфлікті мешканців Одеської області. 

Крім того, він забезпечував псевдоправопорядок на території населених пунктів Дебальцеве, Горлівка, Донецьк та їх околицях, переконуючи місцеве населення у легітимності злочинної діяльності самопроголошеної влади. 

Наразі засуджений продовжує виконувати бойові завдання та здійснювати диверсійно-розвідувальну діяльність на території Донецької області проти підрозділів ЗСУ.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.