Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Брав участь у бойових діях проти ЗСУ на окупованих територіях – на Миколаївщині підозрюється громадянин України

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю Луганської області у державній зраді та у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, громадянин України вирішив взяти участь у бойових діях на боці країни-агресора та прибув до «військового комісаріату» м. Луганськ.

У період з 25 серпня по 10 вересня 2022 року підозрюваний з метою отримання навичок для виконання бойових завдань у складі збройних формувань держави-агресора, пройшов військові навчання поблизу м. Алчевськ Луганської області. Після навчання він був зарахований до «137-го гвардійського парашутно-десантного Кубанського козачого ордену полку Червоної Зірки», який входить до складу 106-ї повітряно-десантної дивізії зс РФ, на посаду стрільця.

Упродовж наступного місяця підозрюваний брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на тимчасово окупованих збройними силами РФ територіях Харківської, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей.

6 жовтня 2022 року неподалік с. Тернові Поди Миколаївської області його взято у полон. Наразі чоловік утримується у Миколаївському слідчому ізоляторі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.