Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Боротьба з колабораціонізмом на Луганщині – особі повідомлено по підозру та двох судитимуть

За процесуального керівництва Луганської обласної та Сватівської окружної прокуратур так званому «заступнику голови адміністрації Троїцького району ЛНР» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч.5 ст.111-1 КК України).

За даними слідства, на цю посаду призначено підприємця з Луганська, який мав зв’язки з посадовими особами «владних структур» псевдореспубліки.

Також прокурори Луганської обласної та Щастинської окружної прокуратур направили до суду обвинувальні акти стосовно «заступника голови адміністрації Новоайдарського району ЛНР» та «заступника голови адміністрації Кремінського району ЛНР із соціальних питань».

Один з них – депутат Щастинської районної ради 8-го скликання та колишній начальник відділу освіти Новоайдарської селищної ради. Після російського вторгнення він допомагав окупантам організовувати навчання за російськими стандартами. Влітку 2022 року пішов на «підвищення» – обійняв керівну посаду в окупаційній «адміністрації».

Колишня директорка Центру надання соціальних послуг Кремінської міської ради погодилася працювати на посаді «заступника голови адміністрації» в тимчасово окупованій Кремінній. Вона відповідає за нібито «соцзахист» населення.

Їм інкримінують колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальне досудове розслідування – слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.