Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Безкоштовно надавав паливо російським солдатам – у пособництві окупантам підозрюється підприємець з Куп’янська

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області власнику АЗС у Куп’янську заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний з кінця квітня добровільно безкоштовно поставляв паливо окупантам, щоб ті могли заправляти військову техніку. Саме ту техніку, якою вони кожного дня обстрілювали населені пункти Харківщини.

Також він надав вказівки своїм підлеглим безкоштовно заправляти службові автівки російських військовослужбовців.

За «самовіддану» роботу окупанти віддячили підозрюваному та видали йому «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения», специфікація: «розничная торговля топливом».

Досудове розслідування здійснють слідчі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.