Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Створення Спецтрибуналу – найефективніший спосіб подолати особисту недоторканність керівництва російського злочинного режиму

Під час зустрічі у Лондоні Генеральний прокурор Андрій Костін подякував членам Парламенту, Заступнику прем'єр-міністра Домініку Раабу та Генеральній прокурорці Вікторії Прентіс за підтримку на юридичному фронті.

Він наголосив, що масова депортація українських дітей є частиною злочинної стратегії рф. З початку повномасштабної війни зафіксовано понад 72 000 воєнних злочинів. Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні у своєму нещодавньому звіті підтвердила системність цих злочинів.

«Саме агресивна війна є причиною цих масових злодіянь. Припинення агресії та притягнення до відповідальності організаторів цього «найвищого міжнародного злочину» – обов'язок цивілізованого світу та запорука досягнення тривалого миру», – зазначив Андрій Костін.

Генпрокурор закликав підтримати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії.

«Це вирішальний крок для розбудови архітектури відповідальності за міжнародні злочини та найефективніший спосіб подолати особисту недоторканність керівництва російського злочинного режиму», – констатував він.