Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Справедливість для України означає справедливість для всього світу

В ході офіційного візиту до США Генеральний прокурор Андій Костін провів ряд робочих зустрічей з членами американського Конгресу.

«Підтримувати Україну сьогодні означає захищати демократію та справедливість», – зазначив Андрій Костін, спілкуючись з конгресвумен Марсі Каптур. Він подякував їй та її колегам з Групи підтримки України в Конгресі США за рішучу підтримку боротьби України за свободу.

З конгресвумен Ненсі Пелосі обговорили можливості для усунення прогалин у механізмах притягнення агресора до відповідальності, щоб покласти край безкарності російських воєнних злочинців.

Під час зустрічі з конгресменом Хакімом Джеффрісом Генпрокурор подякував за підтримку боротьби України за мир і справедливість. «Справедливість для України означає справедливість для всього світу», – наголосив він.

З конгресменом Джо Вілсоном говорили про застосування всіх можливостей національного та міжнародного правосуддя для притягнення росії до відповідальності за воєнні злочини та злочин агресії.

«Не можна допустити, щоб Росія порушувала міжнародний порядок, сіяла хаос і терор. Ми цінуємо відданість Сполучених Штатів захисту свободи та демократії у світі. Я вірю, що США також продемонструють справжнє лідерство й щодо забезпечення відповідальності рф за злочин агресії», – констатував Андрій Костін.