Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3500 доларів США за незаконний перетин кордону – на Одещині затримано двох громадян

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та повідомлено про підозру двом громадянам за фактом сприяння у незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані одержали від військовозобов’язаного громадянина 3500 доларів США за сприяння у незаконному перетині державного кордону України.

Під час одержання коштів їх затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Також перевіряється причетність працівників Державної прикордонної служби України до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ співробітники 7 управління військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.